Albert Vos

( Albert Vos )

"Tijdens mijn bachelor kregen we wel wat colleges van artsen die buiten het ziekenhuis werken, maar verder niet. Dat is wel een ding. We komen weinig in contact met die mensen, terwijl dat juist interessant kan zijn."

Student geneeskunde

Voor mij is het nog vrij onduidelijk wat voor artsenberoepen er buiten het ziekenhuis mogelijk zijn. Ik ben mantelzorger bij mijn opa en oma geweest, dus die kant ken ik een beetje, maar verder weet ik er weinig van. Door deze campagne kan ik anderen, en dan vooral de studenten, enthousiasmeren zich ook te oriënteren op de mogelijkheden buiten het ziekenhuis.

Maak je tijdens je opleiding kennis met vakken buiten het ziekenhuis?
We krijgen wel wat vakken in de opleiding voor buiten het ziekenhuis, zoals huisartsengeneeskunde, sociale geneeskunde en ouderen geneeskunde. Maar dat is maar een hele korte periode. Dus we krijgen wel wat indrukken, maar niet veel. Wat er dus allemaal mogelijk is in de samenleving, ik heb geen idee als arts. We komen weinig in contact met Next Level Dokters, terwijl dat juist interessant kan zijn. Daar kunnen we van leren, en kijken of het wat voor ons is.

“Tijdens mijn bachelor kregen we wel wat colleges van mensen die buiten het ziekenhuis werken, maar verder niet. Dat is wel een ding.”

Wil je aan de slag buiten het ziekenhuis?

Contact

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Hoe oriënteer jij je op het vervolg van je opleiding nadat je basisarts bent?
Op dit moment heb ik nog geen idee, dus ik kijk veel rond. Op TikTok zag ik toevallig een advertentie over forensisch geneeskunde, maar verder ga ik af op de geneeskundestudie die ik volg. Daar zie ik echt te weinig. Ik sta dus open voor anderen dingen, zoals huisartsengeneeskunde. Dat gebruik ik om te kijken of het iets kan zijn voor mijn medische toekomst.

Heb je enig idee wat er bij jou zou passen?
Ik zoek vooral naar diversiteit in mijn werk, het liefst met wisselende patiëntengroepen, anders ga ik me snel vervelen. En waar dat is maakt me niet uit, dat kan overal zijn.

Wat is voor jou een Next Level Dokter?

Een Next Level Dokter is iemand die echt tussen de mensen staat, een mens voor de mensen, een dokter die er voor iedereen is. Daarmee bedoel ik voor de patiënten, de cliënten, maar ook voor zichzelf en alle collega’s met wie hij of zij samenwerkt.

Een arts in het ziekenhuis is erg gericht op de witte jas. En als iemand in de witte jas iets zegt, wordt het snel voor waarheid aangenomen. Mensen zien dan niet wat voor persoon er achter die jas zit. De witte jas schept afstand, terwijl artsen ook gewoon mensen zijn. Zonder witte jas sta je veel meer midden in de samenleving. Dat vind ik het grote voordeel van next level zijn, dat komt juist goed over.  

“Een Next Level Dokter is voor mij iemand die echt tussen de mensen staat, een mens voor de mensen, een dokter die er voor iedereen is.”  

Zou je ook als basisarts in één van die vakgebieden kunnen werken?

Ja, dat zou ik zeker kunnen. Lijkt me ontzettend leuk, ik denk dat er veel mogelijk is. Ik wil wel leren wat al die vakken inhouden, daar heb ik nu oprecht geen weet van.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies