Elijah Ezra Sanches

( Elijah Ezra Sanches )

Als Next Level Dokter sta ik midden in de maatschappij. Vanuit die positie kan ik veel mensen tegelijk helpen en grote verschillen maken. Tegelijk heb ik de vrijheid om zelf nog veel te ontdekken en dingen op mijn manier te doen.

Vertrouwensarts

In gesprek met: Elijah Ezra, vertrouwensarts.

Elke dag is anders. Dat zegt iedere arts natuurlijk maar als ik in de auto stap ‘s ochtends, heb ik echt nog geen idee wat en wie ik die dag zal aantreffen. Dat maakt het werk ook zo leuk.

Waarom ben je een Next Level Dokter geworden?
Ik was tijdens mijn studie behoorlijk zoekende. Op een zeker moment dacht ik dat ik plastisch chirurg wilde worden. Een prachtig beroep, dat vind ik nog steeds, maar het paste niet bij mijn persoon en hoe ik mijn leven wilde gaan leiden. Ik wist namelijk wel dat ik veel mensen tegelijk wilde helpen. Grote verschillen wilde maken. En midden in de maatschappij wilde staan. Ik besloot dan ook de stap buiten het ziekenhuis te zetten. Daar vond ik wat ik zocht en wat bij mij past.

“Als Next Level Dokter heb ik veel vrijheid om uit te vinden hoe dingen anders en daarmee beter kunnen. In veel vakgebieden kan je onderzoek doen maar is al veel gras voor je voeten weggemaaid. In de sociale geneeskunde kan je nog veel zelf ontdekken en daardoor grote verschillen maken.”

De grote voordelen

  • Ik heb de vrijheid om geen kopie van een andere arts te zijn maar mijn werk met mijn eigen inbreng te doen
  • Ik kan grote verschillen maken voor veel mensen tegelijk
  • Elke dag is anders want ik weet ’s ochtends niet wie ik die dag mag gaan helpen

Wat heb je nodig om Next Level Dokter te zijn?
Iedere Next Level Dokter is anders maar een paar dingen hebben we gemeen. Zo zijn we nieuwsgierig en vastberaden om met onze kennis iets positiefs tot stand te brengen. En we houden van de vrijheid die het werk als Next Level Dokter biedt.

Wat maakt het vak van Next Level Dokter voor jou zo inspirerend?
Het mooie van mijn vak is de vrijheid om zaken op mijn manier te kunnen aanpakken. Uiteraard werk ik binnen de richtlijnen maar er wordt niet van mij verwacht dat ik een kopie ben van mijn opleider. Er is ruimte om mijn werk te voorzien van mijn eigen sausje. Daardoor kan ik iets toevoegen.

Ook sta ik als Next Level Dokter midden in de maatschappij. Dat is belangrijk voor mij en bepaalde uiteindelijk mijn beroepskeuze. Ik wil zowel de stratenmaker helpen als de professor. Met z’n allen moeten we naar een hoger gezondheidsniveau. Daarbij geldt geen onderscheid tussen mensen.

Heb je tips voor geneeskunde studenten die zich oriënteren op de vervolgopleiding?
Wees kritisch en niet te snel tevreden in je carrière keuze. Ga op zoek naar wat jou gelukkig maakt. Er gaat veel tijd zitten in je baan dus kies iets waaraan je plezier gaat beleven. Vraag jezelf af: wat wil ik in mijn leven? Neem vervolgens ook goed onder de loep wat jou aantrekt in een bepaald vakgebied. Is dat bijvoorbeeld het patiëntencontact? Dan is een tien minuten consult wellicht niet aan jou besteed. Kijk in dat geval verder dan het ziekenhuis.

“Ga op zoek naar een beroep dat bij jou past en jou gelukkig kan maken.’’

Extra tip
Maak eens kennis met Next Level Dokters. Je vindt ons in het ziekenhuis, in de huisartsenpraktijk, GGD’s, verspreid over het land, noem maar op. We zijn overal! Zoek ons op, spreek ons aan, stel ons vragen en bovenal: wees nieuwsgierig. Dat zijn wij ook. 

Wil jij ook je eigen draai geven aan je werk, net als Elijah?

Contact