Yeng Yan Chow

( Yeng Yan Chow )

“Ik vind het heel fijn om buiten het ziekenhuis te werken. Hierdoor sta ik midden in de samenleving en kijk ik niet alleen naar de ziekte, maar meer holistisch. Wie is de persoon, wat heeft hij al meegemaakt, en wat zijn de normen en waarden? Dat maakt een enorm verschil in de relatie met de patiënt.”

Anios ouderengeneeskunde

Als Next Level Dokter voel ik mezelf weer comfortabel. Ik draag geen witte jas meer. Hierdoor is er minder afstand, sta ik dichter bij de patiënten en voelt het meer huiselijk.

Waarom ben je een Next Level Dokter geworden?

Als co-assistent in het ziekenhuis zat ik niet helemaal op mijn plek. De witte jas, strakke richtlijnen en lange werkdagen: ik was het gevoel verloren. Nu voel ik mezelf weer comfortabel. De witte jas draag ik niet meer. Hierdoor is er minder afstand, sta ik dichter bij de patiënten en voelt het meer huiselijk.

“Ik ben blij dat ik geen witte jas meer draag, nu sta ik als arts echt midden in de samenleving.”  

De grote voordelen:

  • Een uitstekende privé/werkbalans
  • Je staat midden in de samenleving
  • Persoonlijk contact met de patiënten

Wat heb je nodig om Next Level Dokter te zijn?

Je moet vooral empathisch, sociaal en jezelf zijn. Je kijkt verder dan het ziektebeeld. Hoe voelt de patiënt zich, en wat denkt hij er zelf over? Die factoren moet je meenemen. En het is handig om leerdoelen te maken van je sterke en minder sterke eigenschappen. Zo blijf je jezelf als arts en als mens ontwikkelen.

Werk je veel samen met ketenpartners? 

Je werkt onder andere met fysiotherapeuten, diëtisten, logopedisten en psychologen. Juist het multidisciplinaire spreekt me aan. Door elkaars expertise te gebruiken versterk je elkaar. Het doel: de beste zorg voor de patiënt.

Wil je net als Yeng Yan aan de slag buiten het ziekenhuis?

Contact

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Wat maakt jou next level?

Ik wil vooral mensen beter leren kennen. In een verpleeghuis luister je bijvoorbeeld naar de verhalen. Je ontdekt wat mensen hebben meegemaakt in hun leven, en wat hun interesses en hobby’s zijn. Zo sta je naast de patiënt, in plaats van boven de patiënt.

“Geef jezelf de tijd en ruimte om goed te oriënteren.”

Heb je tips voor nieuwe geneeskunde studenten?

Geef jezelf ruimte om te kijken wat er bij je past. Zelf maakte ik vooral kennis met de standaard beroepen, maar er is veel meer te ontdekken. Je kunt je hele leven nog werken, dus gun jezelf de tijd. 

Wat is typisch aan jouw werk als Next Level Dokter?

Je werk/privébalans is op orde en dat biedt ruimte om te groeien als arts en als mens. Daarnaast heb je meer vrijheid om eigen keuzes te maken, die je weer kunt afstemmen met de patiënt. Dat maakt het werk nog leuker.

Extra tip:
Geef jezelf genoeg ruimte. Je ervaart het vooral door te ontdekken en doen. Dat is toch anders dan op papier. Wil je een keer meekijken met ons? Kom gerust eens langs!

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies