Jeugdarts

Wil jij het verschil maken in het leven van kinderen en jongeren, en hen helpen gezond en gelukkig op te groeien? Ontdek wat dit vak zo bijzonder maakt.

Kickstart jouw carrière

Jij monitort de psychosociale en emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Met als doel dat zij veilig en gezond opgroeien. Hierbij kijk je ook naar de omgeving. Hoe is de thuissituatie van de kleuter? Hoe gaat het op school met de puber? Heeft een kind of ouder problemen, dan bied jij de steun die nodig is.

Dit doe je niet alleen. Je hebt oog voor het geheel en schakelt makkelijk met andere collega’s in de jeugdgezondheidszorg. Als het kind het nodig heeft, verwijs je door naar fysiotherapeuten, ergotherapeuten of andere medici. Daarnaast heb je nauw contact met instanties zoals scholen, gemeenten en kinderopvangcentra. Je weet wat er speelt binnen de samenleving en verdiept je graag in thema’s als groei, ontwikkeling en depressie.

Besluitvaardigheid en je kunnen inleven in het kind zijn belangrijk, zodat hij of zij zich op zijn gemak voelt en jij het beste advies kunt geven. Want ieder kind verdient een kans om te bloeien en goed op te groeien.

Vrijblijvend sparren met een coach?

Contact

Ja, ik wil:

Jeugdarts - voordeel 1 Gelijke kansen voor kinderen en jongeren.
Jeugdarts - voordeel 3 Mezelf verdiepen in actuele gezondheidsthema’s.
Jeugdarts - voordeel 2 Het kind centraal stellen en de best mogelijke zorg bieden.

Ins & outs van de opleiding

Benieuwd hoe jouw opleiding eruitziet? Ontdek het hier.

Meer weten?

Agenda

23 okt.

Next Level Dokter Collegetour

Kom 23 oktober naar de Next Level Dokter Collegetour! Live op het UMC Groningen of online.