Verhalen

Wil je weten hoe het is om een Next Level Dokter te zijn? Of welke stappen je hiervoor moet nemen? Lees de verhalen van verschillende studenten, aios en basisartsen.

Fleurtje Schornagel

“In mijn werk ben ik niet alleen met curatieve zorg bezig, maar maak ik juist ook aan het begin het verschil. Er valt nog zo veel gezondheidswinst te behalen door vroegtijdig problemen aan te pakken. In mijn spreekkamer, in het werkveld of tijdens gesprekken: ik zie, hoor, ervaar en signaleer. En daardoor kan ik de beleidskant adviseren en mijn visie op de agenda brengen. Dat is voor mij écht impact maken.”

Lees het verhaal van Fleurtje Schornagel

Yeng Yan Chow

“Ik vind het heel fijn om buiten het ziekenhuis te werken. Hierdoor sta ik midden in de samenleving en kijk ik niet alleen naar de ziekte, maar meer holistisch. Wie is de persoon, wat heeft hij al meegemaakt, en wat zijn de normen en waarden? Dat maakt een enorm verschil in de relatie met de patiënt.”

Lees het verhaal van Yeng Yan Chow

Janine Hogewoning

“Ik word er echt blij van om buiten het ziekenhuis te werken. Je leert de persoon achter je cliënt goed kennen. Bovendien is er de mogelijkheid om parttime te werken of zelfs een andere baan ernaast te hebben, mocht je dat willen. Daarnaast krijg je de kans om aanvullende opleidingen te volgen, zoals een leiderschapscursus. Dit gun ik alle artsen en geneeskundestudenten.“

Lees het verhaal van Janine Hogewoning

Albert Vos

"Tijdens mijn bachelor kregen we wel wat colleges van artsen die buiten het ziekenhuis werken, maar verder niet. Dat is wel een ding. We komen weinig in contact met die mensen, terwijl dat juist interessant kan zijn."

Lees het verhaal van Albert Vos

Lisanne Smits

“Ik help ook mensen die minder makkelijk toegang hebben tot zorg, omdat ze bijvoorbeeld op straat leven. Als forensisch arts kom je buiten je eigen bubbel en dat vind ik nou juist het leukste aan mijn werk”.

Lees het verhaal van Lisanne Smits

May Lynn Dobbelstein

“Ik ben heel nieuwsgierig naar het werken als arts buiten het ziekenhuis. Ik denk dat het heel dynamisch is, en multidisciplinair. Tijdens de geneeskundeopleiding is hier relatief weinig aandacht voor, dus je moet echt zélf actief op zoek gaan.”

Lees het verhaal van May Lynn Dobbelstein

Yvonne Bekker

“Als Next Level Dokter kan ik mijn nieuwsgierigheid volop kwijt. Alle patiënten hebben hun eigen verhaal. Aan de hand daarvan gaan we samen op zoek naar de oplossing die past. Dat geeft mij iedere dag weer voldoening.”

Lees het verhaal van Yvonne Bekker

Tijs Rutgers

“Als Next Level Dokter kijk je breed: niet alleen naar het individu maar juist ook naar de fysieke en sociale leefomgeving om die persoon heen. Dit doe je ook voor grote groepen mensen. Hierdoor kan je echt het verschil maken voor deze mensen.”

Lees het verhaal van Tijs Rutgers

Annemarijn van Seters

“De Next Level Dokter kijkt verder dan het medische probleem van de patiënt maar vraagt zich ook af: hoe kan ik mijn patiënt niet alleen op gezondheidsvlak maar ook als mens verder helpen?’’

Lees het verhaal van Annemarijn van Seters

Elijah Ezra Sanches

Als Next Level Dokter sta ik midden in de maatschappij. Vanuit die positie kan ik veel mensen tegelijk helpen en grote verschillen maken. Tegelijk heb ik de vrijheid om zelf nog veel te ontdekken en dingen op mijn manier te doen.

Lees het verhaal van Elijah Ezra Sanches

Guus van Dam

"Ik heb ervoor gekozen Next Level Dokter te zijn om meer tijd voor de patiënt te hebben en aandacht te kunnen geven aan de patiënt in zijn geheel. Ik sta midden in de samenleving en kan daarom de mensen écht helpen."

Lees het verhaal van Guus van Dam

Nikita van den Berge

Als Next Level Dokter speel je in op wat er gebeurt en verandert in de maatschappij. Het is belangrijk dat je daar in je werk dus ook ruimte voor creëert en dat je kijkt naar de lange termijn. Je helpt daardoor de gezondheid en zorg te verbeteren en dat vind ik belangrijk als arts!

Lees het verhaal van Nikita van den Berge

Next Level Dokter Collegetour terugkijken

Heb je de eerste Next Level Dokter Collegetour in Amsterdam gemist? Of wil je alles nog eens rustig terugkijken? Op deze pagina kun je de eerste editie van de Collegetour opnieuw bekijken. Ontdek wat het betekent om als arts buiten het ziekenhuis te werken, midden in de samenleving.

Lees het verhaal van Next Level Dokter Collegetour